Tussen de winter en de lente, ontvouwt zich in Estland een uniek natuurverschijnsel dat bekend staat als het “vijfde seizoen”. Tijdens deze overgangsperiode van ongeveer twee weken smelt de dikke laag sneeuw waardoor uitgestrekte moerassen, rivieren en overstromingsvlaktes ontstaan. Voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar een unieke ervaring, biedt Soomaa Rahvuspark (Nationaal Park) de perfecte gelegenheid om dit fenomeen van dichtbij te beleven.

In het zuidwesten van Estland, op zo’n twee uur rijden van Tallinn, vind je Soomaa Nationaal Park, een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Wat dit park zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om te roeien door de uitgestrekte overstromingsvlaktes tijdens het vijfde seizoen. Terwijl de sneeuw smelt en de rivieren en kanalen van het park zich uitbreiden, transformeren de bossen en weiden rondom tot een uniek landschap dat alleen op dit moment van het jaar te ervaren is. Je kunt letterlijk tussen de bomen door kanoën.

Vanaf Tõramaa luha vaatetorn (een uitkijktoren middenin het park) worden kano’s verhuurd. Onder andere te reserveren via soomaa.com. Dat is een aanrader, gezien veel mensen van deze unieke gelegenheid gebruik willen maken. Je krijgt een plattegrond en je kunt gaan! Ook buiten het ‘vijfde seizoen’ is Soomaa Nationaal Park een grote aanrader.

Roeiend door het ‘vijfde seizoen’

Berichtnavigatie