Tallinn, de hoofdstad van Estland, wacht op je bezoek! Als je vanuit Nederland naar Tallinn wil reizen, zijn er verschillende manieren om hier te komen. Hier is jouw complete reisgids om jouw reis van Nederland naar Tallinn soepel te laten verlopen.

Vliegtuig

De snelste en meest gebruikelijke manier om vanuit Nederland naar Tallinn te reizen, is per vliegtuig. Gelukkig zijn er rechtstreekse vluchten beschikbaar vanaf Schiphol naar Tallinn. AirBaltic biedt dagelijkse vluchten aan. De vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. Sinds 2023 is er naast een ochtendvlucht vanuit Amsterdam ook een middagvlucht beschikbaar, deze gaat via Tampere in Finland. Je hoeft niet over te stappen.

Vanaf het vliegveld in Tallinn vertrekt tram 4 naar het centrum, de goedkoopste manier om naar de stad te reizen. Het is een korte rit van maar twintig minuten. Volg de bordjes met ’tram’ op het vliegveld en stap in. Je kunt in de tram betalen met je bankkaart.

Auto

Als je de voorkeur geeft aan roadtrips en de vrijheid wilt hebben om onderweg te stoppen en de omgeving te verkennen, kun je overwegen om met de auto naar Tallinn te reizen. De afstand van Nederland naar Tallinn is echter aanzienlijk, je bent zeker 24 uur onderweg. Dus je moet rekening houden met een lange reistijd en eventuele overnachtingen onderweg.

Cruise

Een andere interessante optie is om een cruise te nemen vanuit Nederland naar de Baltische staten, waarbij je onderweg stopt in verschillende havens, waaronder Tallinn. Dit kan een ontspannen en luxueuze manier zijn om te reizen, met de mogelijkheid om te genieten van het comfort van een cruiseschip terwijl je geniet van de prachtige uitzichten op zee. Vele toeristen bezoeken Tallinn per cruise. Een mooie gelegenheid om Tallinn in één dag te zien.

Ferry

Tallinn is ook goed te combineren met andere steden aan de Oostzee. Vanuit Stockholm, Åland en Finland gaan diverse ferry’s naar Estland. Een van de grootste aanbieders is Tallink, deze biedt een nachtverbinding tussen Stockholm en Tallinn en dagelijks meerdere afvaarten tussen Helsinki en Tallinn. Een mooie manier om meerdere steden tijdens je vakantie te zien!

Met deze tips en informatie ben je goed voorbereid om jouw reis vanuit Nederland naar Tallinn te plannen en te genieten van een onvergetelijk avontuur in deze betoverende stad. Goede reis!