De kerstmarkt van Tallinn brengt licht in het donkerste seizoen. Letterlijk, want eind december is het maar een aantal uur per dag licht. In 2018 werd de kerstmarkt van Tallinn verkozen tot de beste kerstmarkt van Europa. De kerstmarkt is dit jaar geopend van 1 december 2023 t/m 7 januari 2024.

Je vindt de kerstmarkt op Raekoda Plats (stadhuisplein) in het centrum van Tallinn. De traditionele kerstmarkt is prachtig aangekleed met verschillende lichtjes en kerstversieringen. Ook het stadhuis heeft een kerstlook gekregen met dennenkransen en kerstverlichting.

Er zijn diverse kraampjes op de markt te vinden waar je traditionele Estse gerechten kunt krijgen, zoals ‘zwarte worst’. Probeer ook een traditionele glögi (of zoals wij het noemen glühwein). Het lekkerst is ‘ie op een ijskoude dag, met een extra shot Vana Tallinn-likeur. Ook zijn er diverse stands te vinden waar souvenirs en ander waar te kopen is.

Tijdens de kerstmarkt vind je, naast diverse kraampjes, een groot podium. Hier is bijna elke dag vermaak: traditionele Estse dans, muziek en de Kerstman komen allemaal voorbij.

Kerstmarkt 2023 weer geopend

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *